Plážová hádzaná - adrenalín v piesku.

24.06.2010 Prešov

V sobotu - 17.júla od 10:30 si na Prešovskom mestskom kúpalisku na sídlisku III, dali stretnutie priatelia plážovej hádzanej.
Turnaj osobností Prešovskej i Slovenskej hádzanej" PREŠOV BEACH 2010" bude určite zaujímavým spestrením pre návštevníkov kúpaliska, fanúšikov ale aj skúsených hráčov vyšších vekových kategórii. Hlavný organizátori Miroslav Kobera a Patrik Tomič pripravili pre všetkých kopec prekvapení. Hráči sa už tešia na poriadnu dávku adrenalínu v piesku. Viac informácii je na www.plazovahadzana.sk.
Pre zaujímavosť prinášame základné pravidlá plážovej hádzanej. Hracia plocha je 27 X 12 metrov. Bránkovisko je dlhé 6 metrov. Zápas sa skladá z 2 samostatných polčasov. Polčas trvá 8 min. , prestávka 4 minúty. Mužstvo tvoria 8 hráči, na hracej ploche sú 3 a 1 brankár. S loptou je možné hrať aj keď le ží alebo sa kotúľa v bránkovisku. Driblovanie je povolené. Gól môže byť ohodnotený 1 alebo 2 bodmi. Za 2 body je gól ohodnotený v nasledujúcich situáciách: gól dosiahne brankár, gól je dosiahnutý z pokutového hodu, gól je dosiahnutý po piruete o 360 stupňov, gól je hosiahnutý po prihrávke zo vzduchu - tzv. amerika. Samozrejme, gól platí ak ho uzná rozhodca. Ak družstvo vyhrá oba polčasy, vyhráva zápas 2:0. V prípade, že každé družstvo vyhraje 1 polčas, je stav 1:1 o výťazovi sa rozhodne v penaltovom rozstrele potom je stav 2:1 pre výťaza rozstrelu. V prípade, že sa polčas skončí nerozhodne, po rozhodcovskom hode sa hrá dovtedy, kým nepadne tzv. zlatý gól. Priestor pre striedanie hráčov je ohraničený čiarami bránkoviska na strane striedania družstva...
 

Vyberte región